Walne Zebranie Sprawozdawcze MKLA

4
617

W piątek 14 grudnia odbyło się Walne Zebranie Sprawozdawcze Młodzieżowego Klubu Lekkiej Atletyki w Łęczycy. Podczas spotkania zebrani zapoznali się ze sprawozdaniami merytorycznym i finansowym klubu, udzielono także absolutorium zarządowi klubu.

Wśród głosów poparcia i podkreślenia wagi klubu w kształtowaniu życia sportowego dzieci i młodzieży w powiecie łęczyckim, wśród uczestników nie brakowało słów żalu i zakłopotania. Wynika to z braku poprawy infrastruktury lekkoatletycznej w Łęczycy w ciągu ostatnich 25 lat. Uczestnicy, podkreślając ważne wyniki młodych sportowców, zwracali uwagę na brak bieżni tartanowej, co uniemożliwia rozwój tej ważnej dla naszego regionu dyscypliny sportowej. Trzeba podkreślić, że troje olimpijczyków pochodzących z Łęczycy: Elżbieta Jankowska, Robert Wolski i Robert Urbanek, swoje pierwsze sukcesy sportowe uzyskiwali w łęczyckich klubach lekkoatletycznych „Górnik” Łęczyca i MKLA Łęczyca.

4 KOMENTARZE

1. Niestety czy to lekka siatka nożna w PL sport będzie na coraz słabszym poziomie, brak pieniędzy dla stowarzyszeń, nie garnąca się coraz słabsza zagłaskana młodzież woli pograć na komputerze, pierdol… rodzice. Po co zostać sportowcem wylewać litry potu i ciezko pracowac skoro i tak 500+ dostaniemy. Niestety nasz „kraj” chyli się ku upadkowi, nic dobrego z tego nie wyjdzie !!!

Please enter your comment!